Csaptelep típusok bemutatása

2015. március 18. - KAndras

A csaptelep típusok bemutatása funkciójuk szerint:

 

- A hideg vizes kifolyók olyan csaptelepek, amelyeken keresztül csak hideg, ritkább esetben előkevert víz folyik. Olyan mosdóknál használják ezeket, ahová nem vezetik el a meleg vizet.

Mosdó csaptelep: hideg és meleg víz keverésére alkalmasak, ezért keverőcsapnak is szokták nevezni. A csaptelep kínálat rendkívül gazdag, szín, forma, ár és gyártó szempontjából is.

Kád csaptelep: a kád, azaz kád/zuhany csaptelepek biztosítják egyrészt a kád feltöltését, ill. a váltókar átállításával lehetővé teszik a zuhanyozást is. Különböző műszaki megoldások közül választhatunk hagyományos fali kivitel, a falsík alá épített, illetve a kád vagy csempeperemre helyezhető típusok.

Zuhany csaptelep: lehet falon kívüli és falsík mögé rejtett.

Hagyományos - falon kívüli – csaptelepek: a legegyszerűbb szerelvény csaptelepből, a hozzá kapcsolt zuhanyrózsából és egy tartóoszlopból áll, amelyen a fej tetszés szerinti magasságra állítható.

Falsík mögé rejtett zuhany csaptelep: amely egy beépített részből és egy falon kívüli látható részből áll. Nagyon praktikus és esztétikailag is talán a legtetszetősebb megoldás. A süllyesztett csapok azokban a fülkékben különösen előnyösek, ahol viszonylag szűkös a mozgástér, és félő, hogy aki használja a zuhanyzót, beüti magát a kiálló karba.

Termosztátos csaptelepek: Valójában nem egy külön kategória, hisz ma már szinte minden csaptelep kapható termosztátos változatban is, de érdemes külön szólni róla, hisz jelentőségét sokan még ma sem ismerik eléggé!

Amiért érdemes a termosztátos vezérlést választani:

- Komfortos, fokozatmentes szabályozhatóságot jelent.

- Kiegyenlíti a hideg/melegvizet szállító csővezetékekben bekövetkező nyomás és hőmérséklet változásokat. Komfortérzetünk növekszik a maradandón azonos vízhőmérséklet által.

- Védelmet nyújt leforrázás ellen: ha zuhanyozás közben jelentősen csökken a csaptelepbe érkező hidegvíz mennyisége (pl. a család egyik tagja a konyhában vizet enged), a csaptelep lezár, ezzel kizárva a forrázás lehetőségét!

Konyhai csaptelep: A mai konyhai csaptelepek több funkció ellátására is alkalmasak pl. zöldség- és gyümölcsmosás, késöblítés, főzőedények megtöltése. Hasznosak lehetnek ezért a kihúzható fejű, zuhanyként is működő típusok.

Speciális csaptelepek: Léteznek egyedi megoldások speciális igényekre a csaptelepek esetében is. Hasznos lehet például a kihúzható fejű mosdó csaptelep, ami akár hajmosókén is működtethető. Lengőkaros, nyomógombos, sőt érintés nélkül is működő (infrás /radaros vezérlésű) változatok mozgásukban korlátozott személyek vagy közületek számára. Találhatunk már ablak alá szerelhető (dönthető) mosogató csaptelepet, vagy mosogatógép-váltóval kombináltat, esetleg mosogatószer-adagolóval egybeépített csaptelepet is.

Csaptelepek széles választéka a nyíregyházi Farm Tüzép Fürdőszoba szalonjában:

farmtuzep.hu/furdoszoba-szalon

A bejegyzés trackback címe:

https://farmtuzep.blog.hu/api/trackback/id/tr797280037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.