A Rigips Standard gipszkarton - Nyíregyháza

2015. március 19. - KAndras

A Rigips Standard gipszkarton az épületek belső tereiben hang- és tűzgátlási követelmény nélküli válaszfalak és közvetlenül falra ragasztott vagy vázra szerelt fal- és mennyezetburkolatok, függesztett álmennyezetek építésére, illetve hobbi célú barkácsolási munkákra (polcok, bútorok, dobozolások) alkalmas építőlemez.

Felhasználás:
A gipszkarton szerkezeteket szilárd aljzatra kell építeni. A válaszfalak készítésénél törekedni kell az úgynevezett fél lap eltolásra. Az egyik oldalon egész lappal (120 cm), míg a másik oldalon fél lappal (60 cm) kezdünk. A lapokat önmetsző, gipszkarton gyorsépítő csavarokkal kell rögzíteni. A csavarátmérő 3,5 mm. A csavar hosszát úgy kell megválasztani, hogy a fémvázba min. 10 mm, favázba min. 20 mm mélyen behajtható legyen. A csavartávolság függőleges szerkezeten max. 25 cm, mennyezeten max. 17 cm. A csavartengely a papírral fedett éltől min. 10 mm, a vágott éltől min. 15 mm. A lapokat rögzítéskor a tartószerkezethez kell nyomni. A többletfeszültségek elkerülésére a lapokat középtől a szélek felé haladva kell felcsavarozni. A csavarfejet a gipszkarton lap síkjánál mélyebbre kell behajtani úgy, hogy a csavar feje ne szakítsa át a kartont.
A gipszkarton szerkezet és az egyéb épületszerkezetek csatlakozásánál hanggátlás céljából öntapadó szivacs vagy ásványgyapot csík beépítésével rugalmas kapcsolatot kell kialakítani.
A vágott éleket fózolni kell, és gipsszel ki kell tölteni. Hézagerősítő csík használata itt is szükséges, ez esetben az egyenetlenséget széles gletteléssel kell eltüntetni. Az erősen igénybevett sarkok mentén élvédő sínt kell használni. A csavarfejeket és minden egyéb hézagot hézagoló anyaggal kell takarni.
Beépítésnél a szárazépítés minden egyéb alapvető szabályát be kell tartani.

Megvásárolható: A Farm Tüzép Nyíregyháza- Sóstó, Kemecsei út 101. szám alatt található telephelyén. (Tel.:42/475-716)

További akcióink: http://www.farmtuzep.hu/ujhaz_akciok/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farmtuzep.blog.hu/api/trackback/id/tr777283951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.