Tapéta és festés helyett: Díszkő

2015. december 15. - KAndras

A mai kor műanyagokkal teli rohanó világában a mindennapi élet területén egyre nagyobb igény mutatkozik a természetességre a természetes anyagok használatára. Az otthonukat szépíteni, díszíteni vágyó építkezők, felújítók a megszokott tapétát, festéket, csempét elhagyva a díszkő burkolatokat előnyben részesítve egyedi, elegáns, modern, természetesebb lakókörnyezetet alakíthatnak ki önmaguk számára.  A díszkövek önmagukban is mutatósak lehetnek, de megfelelően elhelyezve, összeillesztve falra, lábazatra, oszlopokra, kandallóra felragasztva bel térben vagy kültéren egyaránt megfelelő egyedi felületet képezve, hátteret adva, akár egy művészi alkotásnak is megfelelhetnek. Ma már a díszburkoló köveket nem csak a burkolandó felületek védelmére használják, hanem előtérbe helyeződik a burkolt felületek kiemelése, környezettől való megkülönböztetése dekorációja, ezáltal a felületek egyedivé tétele. A cél a minél szebb, esztétikusabb felületek kialakítása.

 incana_sierra_junius_akcio.jpg

A díszkövek felhasználhatósági területe igen széleskörű. A díszköveket egyaránt használhatjuk a ház, lakás kül- és bel tereiben egyaránt, csakúgy, mint a házban és lakásban megtalálható különböző felületek díszítésére, burkolására.

Anyagukat tekintve megkülönböztethetünk természetes és mesterségesen előállított díszköveket. A mesterségesen előállított díszkövek is lehetnek természetes alapanyagokból előállítottak. Ezek a díszkövek a megtévesztésig hasonlítanak a természetes díszkövekhez, viszont előállításukhoz nem kell a természetes környezetünket megkárosítanunk, ami igen jelentős és fontos szempont a mai világban. Így is óvjuk a mindennapi környezetünket a jövő felnövekvő generációja számára.

A mesterségesen előállított természetes alapanyagokból készült díszkövek esetében a természetben előforduló díszkövek színvilága teljes mértékben előállítható, sőt olyan színek, színárnyalatok is készíthetők, amelyek a természetben nem fordulnak elő. Ugyan ez vonatkozik a díszkövek alakjára és méretére is, mégpedig úgy, hogy az így előállított kövek igény szerint lehetnek teljesen egyforma nagyságúak, vastagságúak, ami nagymértékben megkönnyíti a díszkövek felrakását az egyes felületek burkolását.

A díszkő burkolatok kialakítása szempontjából igen fontos szempont, hogy a természetes alapanyagokból mesterségesen előállított díszkövek esetében lehetőség van a teljes burkolandó felület fuga nélküli a kövek közötti hézagmentes burkolására, ami sok esetben a burkolandó felületek elhelyezkedését, sajátosságát tekintve sokkal esztétikusabb hatást kelt, mint a fugával történő felrakás.

A díszkövekkel burkolt felületek esetében nagy jelentősége van a burkolt felületek impregnáló anyaggal történő felületkezelésének. Az impregnáló anyagok használatával szebbé, természetesebbé tehetjük a burkolt felületeket és hosszabb időn keresztül tudjuk biztosítani a díszkövek eredeti színének állapotát, növeljük a díszkövek színtartósságát.

Ajánljuk figyelmükbe az INCANA és a DECORECO díszköveit! 

A bejegyzés trackback címe:

https://farmtuzep.blog.hu/api/trackback/id/tr378174872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.